ZEILEN Monnickendam

DAG zeilen

AVOND zeilen

WEEKEND zeilen

> WEDSTRIJD zeilen

AANBIEDINGEN

Alle LEEFTIJDEN

PRAKTISCHE Info

 

Contact:
rene@zeilen-monnickendam.nl
0624 792649

 

 

Regatta zeilen met meerdere teams: Sportief bedrijfsuitje!

Het ziet er al snel fanatiek uit, maar bij een dag wedstrijdzeilen horen ook begrippen als party, natuur, plezier, versgebakken appeltaart, gezellige prijsuitreiking, Schippersbitter, gerookte paling! Lekker in teams met elkaar 't water op, en proberen om samen zoveel mogelijk uit de schepen te halen. Het wedstrijdelement maakt, dat de deelnemers net even meer gespitst zijn om alle zeilmanoeuvres goed onder de knie te krijgen en deze scherp uit te voeren. De bemanning van ieder schip houdt de veiligheid in de gaten, oefent vooraf met ieder team de verschillende manoeuvres, en maakt startprocedure, wedstrijdparcours, wedstrijdregels bekend. Maar het zeilen wordt daarna echt door de deelnemers zelf uitgevoerd! Ook de navigatie is in handen van uw teams. Voor minder zeilfanatieke collega's geldt dat het meehelpen bij zeilmanoeuvres nooit verplicht is. Bedoeling is dat ieder op zijn of haar eigen manier van het evenement geniet.

Na afloop kunt u aan boord dineren, bv een gezellige barbecue. Ook bieden diverse eetgelegenheden in Monnickendam de mogelijkheid om met uw groep de dag gezamenlijk af te sluiten, bijvoorbeeld op een prachtig gelegen terras aan het water. Tarieven van het wedstrijdarrangement zijn gebaseerd op de scheepshuurprijzen per schip, plus de kosten voor hapjes en dranken. Pirka informeert u graag over alle verschillende mogelijkheden.

Zeilen Monnickendam organiseert zeilwedstrijden, maar u kunt ook inschrijven om met onze schepen deel te nemen aan bestaande, jaarlijkse platbodem zeilwedstrijden. Zoals de Pieperrace (1e weekend april, vanuit Volendam), de Jan Haringrace (1e weekend juli vanuit Monnickendam), de Muider Hardzeildagen (laatste weekend oktober, vanuit Muiden) en de Bontekoe race (laatste weekend oktober, vanuit Hoorn). Vrouwe Francina en Dankbaarheid zijn snelle en makkelijk te zeilen tjalken, de schipper daagt u graag uit om het roer te nemen, de schoten, bakstagen en zwaarden te bedienen, en wie houdt het wedstrijdveld in de gaten en bepaalt wanneer we moeten gijpen of overstag gaan? Zeilervaring is mooi meegenomen maar niet verplicht, iedereen is welkom. Informeert u vrijblijvend naar de wedstrijdkalender?