ZEILEN Monnickendam

DAG zeilen

AVOND zeilen

WEEKEND zeilen

WEDSTRIJD zeilen

> AANBIEDINGEN

Alle LEEFTIJDEN

PRAKTISCHE Info

 

Contact:
pirka@zeilen-monnickendam.nl
0625 160686

 

Aanbiedingen Zeilen Monnickendam 2019

  • PIEPERRACE 2019 (max 14 personen, 6/7 april 2019, scheepshuur 24 uur 1200,- Euro)

Op za 6 april 's avonds aan boord om te stappen in Volendam en aan boord te overnachten. Zondag 7 april een stoere dag zeilen, vaak met pittige wind en de concurrentie hijgend in de nek. Maar de Dankbaarheid is een snel scheepje, dus we kunnen voorin eindigen. Trefwoorden: Volendam, paling & haring, bier & borrel, groot veld historische schepen, vooraf gezellig overnachten! Zeer geschikt voor vrienden- en/of vriendinnen groepen!

  • MIDDAG/AVOND arrangement zeilen met stamppot (ma t/m do avond voor maar 55,- pp)

Een ontspannen middag uitwaaien, bijkletsen, en energie opdoen. In de namiddag na 't werk parkeert u met collega's de auto's vóór het schip. Borrelhapjes en -dranken staan klaar, we hijsen zo snel mogelijk de zeilen, en zetten koers naar het wijdse Markermeer. Onvermijdelijk dat we daarbij een aantal keer overstag gaan, gijpen, en u bedient de schoten, zwaarden, bakstagen, en de uiteraard de helmstok. Als de honger toeslaat, varen we Marken binnen om van twee heerlijke warme stampotten te genieten en door het pittoreske visserijverleden te wandelen. Bij zonsondergang zeilen we terug naar de auto's in Monnickendam.

  • SPORTIEVE ENKELE ZEILREIS Monnickendam -> Waddenzee op Hemelvaartsdag (wo 29 & do 30 mei 2019, 50,- Euro pp)

Een sportieve zeiltocht, zeer geschikt voor een groep vrienden, of voor (groot)ouders met kids: Op wo middag 29 mei rond 16 uur vertrekt de Vrouwe Francina vanuit Monnickendam, en zeilt via Enkhuizen en Kornwerd in één keer door naar Harlingen. Aankomst rond 16 uur. Onderweg een tussenstop om te overnachten, bijvoorbeeld in Enkhuizen, of op vogeleiland de Kreupel. De terugweg naar Monnickendam reist u op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met de Interliner.

  • DROOGVALAVONTUUR vanuit Harlingen (zo 2 juni 2019, 75,- Euro pp)

Om 15 uur laag water, dat betekent dat de Vrouwe Francina rond 10 uur uit zeilt naar de banken, om daar rond 12 uur voor anker te gaan. Dan is het wachten tot het water laag genoeg is om de ladder af te dalen, de zandige Waddenbodem te voelen, rondom het schip te lopen en kokkels te gaan zoeken. Voor de inwendige mens wordt gezorgd! Rond 20 uur uiterlijk zijn we weer terug in de haven.

Meer informatie? Mail of bel Pirka even!